Prednosti uporabe hranilne kreme s kolagenom

Prednosti uporabe hranilne kreme s kolagenom

Kaj je kolagen?

Kolagen je beljakovina, kompleksna organska molekula, ki je sestavljena iz manjših enot. Približno 70% kože sestavlja kolagen, ki ima ključno vlogo, da kožo ohranja sijočo, prožno in mladostno. Velika večina kolagena v naši koži je v drugi plasti kože, ki leži pod povrhnjico. Z leti se nivo kolagena oziroma proces nastajanja (sinteza) naravno znižuje, posledice pa so vidne tudi na koži v obliki gub. Naraven upad kolagena je možno zaznati približno od  dvajsetega leta dalje. Ta upad pa je tako hiter, da ga pri štiridesetih izgubimo že eno tretjino. Hkrati po 21. letu koža izgubi kar 1% kolagena na leto. Na njegovo zmanjšano vplivajo tudi kajenje, redno uživanje alkohola ter izpostavljenost UV sončnim žarkom. 

Vrste kolagena

Poznamo 300 različnih tipov kolagena. Za mladostni videz so bistveni 4 tipi kolagena:

  • Kolagen tipa I, najpogostejša oblika kolagena v telesu, ki igra ključno vlogo pri zaviranju staranja in zdravju kože
  • Kolagen tipa III, največ prisoten pri otroški koži (zato ga z leti naravno zamenja tip I), ključen za kožo, nohte in lase
  • Kolagen tipa V, pomemben pri hitrem obnavljanju celic, ključen za zdravo lasišče
  • Kolagen tipa X, pomemben pri fizični aktivnosti

Hkrati poznamo 2 najpogostejši obliki kolagena, v obliki krem (kozmetika) in v obliki prehranskih dopolnil (peroralni dodatki).

Kreme s kolagenom

V svetu kozmetike, kreme s kolagenom lahko pozitivno vplivajo samo na vrhnjo plast kože, saj vsebujejo preveliko molekulo, da bi ta lahko prodrla v globlje plasti kože. Glavna prednost krem s kolagenom je takojšnja hidracija in nahranjenost kože. Ker pa pozitivni učinki niso trajni, je izjemnega pomena redna intenzivna nega kože s kremami s kolagenom, ki vsebujejo tudi ostale sestavine za pospeševanje procesa obnavljanja kolagena -  KLAPP CS III linija. Na tak način lahko zaščitimo svoj obstoječi nivo kolagena v koži. Hkrati ima blagodejni učinek masaža obraza ter nanos produkta, kateri vsebuje vitamin C, kateri je s kolagenom idealna kombinacija. Priporočen nanos kreme s kolagenom je 2x na dan,  zjutraj in zvečer. Poleg vitamina C, je retinol izjemnega pomena pri skupnem boju proti staranju kože. Retinol je aktivna oblika vitamina A v telesu, zlasti kislina, ki poveča obnovitev celic, obnavlja kolagen, izboljša razbarvanje kože, hidratizira kožo in zmanjša akne. Hkrati retinol poveže skoraj vsako receptorsko mesto kožnih celic in ji pove, da se obnaša kot zdrava, mlajša kožna celica.

 

Stimulacija kolagena - zmanjšanje gub s spodbujanjem regeneracije kolagena

Tvorba vlaken skozi kolagen je odločilni dejavnik pri videzu kože. Trenutne raziskave so odkrile in analizirale šest različnih vrst kolagena, med katerimi sta najpomembnejša kolagen tipa I in kolagen tipa III. Kolagen tipa III ima pozitiven učinek na videz polti kože in pripomore k oblikovanju enakomerne mreže, ki je napolnjena s kolagenom I. Prisotnost kolagena III v koži s starostjo upada, kolagen I pa izgubi svojo strukturo, kar pravi vzrok za zmanjšano čvrstost kože. Posledica tega je nastanek gub na koži. CS III linija vsebuje visokotehnološko učinkovino ASC III, ki dokazano pospešuje regeneracijo beljakovin kolagena III. Posledično se kolagen tipa I lahko enakomerno porazdeli po koži. Tako se lahko zmanjšajo gube in neenakomerne strukture kože. Koža je videti bolj gladka in prožna, obrisi obraza pa ostrejši in čvrstejši.

 

Glavne aktivne sestavine CS III linije so:

  • ASC III: bioinženirska visokotehnološka učinkovina, za katero je dokazano, da poveča obnovo beljakovin kolagena III (izvira iz medicinskega področja)
  • Hialuronska kislina: pomembna sestavina vezivnega tkiva, katera poveča raven vlage
  • Vitamina A in E: vitalne komponente
  • Ekstrakt aloe vere: spodbuja rast celic, celjenje in vlaženje ran ter hkrati vsebuje minerale, encime, vitamine in aminokisline
  • Lecitin: maščobna rastlinska sestavina, ki je dobra za vezavo vlage, podpira prodiranje in absorpcijo v kožo
  • Oligoelementi: minerali in elementi, ki aktivirajo celični metabolizem
  • Mandljevo olje: bogata sestavina z minerali in vitamini, ki pomirja, neguje in gladi

KLAPP priporočilo

Priporočamo CS III Cream 24-urno učvrščevalno kremo s kolagenom. Krema za obraz s kolagenom poleg AC III vsebuje še spremljevalne sestavine, kot so vitamin A, vitamin E, hialuronska kislina in aloe vera. Vse te sestavine zboljšujejo sposobnost kože, da veže vlago, nevtralizira proste radikale in dolgoročno spodbujajo regeneracijo. Krema s kolagenom je idealna tudi za nego atrofičnih stanj kože. Lahki naravni zaščitni faktor ščiti tudi pred staranjem kože, ki ga povzroča svetloba. Za popolno kombinacijo poleg CS III kreme za obraz hkrati priporočamo CS III Eyezone creamfluid, kremo s kolagenom za okoli oči. Prožna razkošna kremna tekočina z ASC III je primerna za nego občutljivega očesnega predela. Kot dodatno nego s kolagenom priporočamo tudi MASK.LAB – Collagen lifting mask, ki je idealna in efektivna nega doma v samo treh korakih. Deluje antioksidativno in koži pomaga nadomestiti izgubo elastičnosti. Nega vsebuje vlažilni koncentrat z vitaminom E, ki ščiti pred prostimi radikali, krepi in ščiti zaščitno bariero kože ter kožo oskrbi z intenzivno vlago in je pripravi na naslednje korake. Collagen lifting sheet mask kožo učvrsti in ji nudi zdravo in sijočo polt. Zaključni korak nege je krema lahke teksture, ki kožo osveži in ji da žarečo polt. Idealno tudi kot osnova za ličenje.

Pustite komentar

Prosimo, upoštevajte, da je treba komentarje odobriti, preden so objavljeni.

Košarica

Vsa razpoložljiva zaloga je v košarici

Vaša košarica je trenutno prazna.