Krema za obraz

Krema za obraz

Zakaj je retinol tako pomembna sestavina krem za obraz proti staranju

Na embalaži kreme za obraz pogostokrat zasledimo napis, da vsebuje retinol. Toda kaj je retinol in zakaj je tako zelo pomemben? Precej poenostavljeno je retinol oblika maščobo-topnega vitamina A, ki je ključen za zdravje kože. Kreme, ki vsebujejo retinol, pripomorejo k zdravljenju različnih kožnih stanj, mozoljev, pigmentnih motenj, popravljajo celične strukture ter pomagajo pri proizvodnji sebuma. Krema z retinolom pripomore pri čiščenju kože nagnjene k aknam, saj retinol odstrani odmrle kožne celice, izboljša funkcijo por in preprečuje nastanek novih nepravilnosti na koži. Retinol oziroma retinoidi, sintetični in naravni derivati vitamina A, se že leta uporabljajo v dermatologiji. Morda ima retinol nekaj več pozornosti v zadnjih letih, toda v kozmetiki se uporablja že vse od 80 let. Tedaj so udeleženke raziskave o zdravljenju aken pri odraslih ženskah, ugotovile, da njihova koža ni le bolj zdrava, temveč, tudi bolj gladka. Retinol so kmalu začeli dodajati kremam ter emulzijam in serumom, ki jih lahko uporabljamo skupaj s kremo. Retinol oziroma kreme, ki vsebujejo retinol, pomagajo pri regeneraciji kože in glajenju globokih gub.

 

Klapp Cosmetics - Kreme za obraz proti staranju z retinolom

 

Ker je zdravje Kože nadvse pomembno, so v podjetju Klapp Cosmetics razvili linijo A Classic z retinolom. Linijo sestavljajo krema za oči, nega, emulzija in krema. Retinol pospeši delovanje obnavljalnih mehanizmov kože ter vpliva na encimsko aktivnost in tvorbo kolagena. Linija A Classic je bila zasnovana za starost 40 +, saj je njen namen zaščititi kožo pred prezgodnjim staranjem, zmanjšati globoke gube, odpraviti napetost, suhost ter ji povrniti elastičnost in sijaj. A Classic Retinol pure fluid je regenerativna nega z retinolom primerna za zrelo in zahtevno kožo. Intenzivna nega kože s čistim vitaminom A aktivira mehanizme za regeneracijo kože ter spodbuja tvorbo kolagena in dejavnost celic. Acetat vitamina A, talasferi s čistim retinolom, jojoba, karitejevo maslo, marelica in sojino olje predstavljajo zmagovito kombinacijo proti staranju kože.

 A Classic - Regenerativne kreme proti staranju z retinolom 

A CLASSIC krema proti staranju je regenerativna krema za obraz z retinolom in vitaminom E. Retinol zagotavlja učinkovito nego težavni in zreli koži, spodbudi regeneracijo kože, tvorbo kolagena in aktivira celice - vse to le z redno, vsakodnevno uporabo kreme. Retinol bo prav tako poskrbel za vzdrževanje uravnotežene ravni vlage, Vitamin E pa bo kožo zaščitil pred prostimi radikali. Izdelano iz izvlečkov čebeljega voska, sezamovega olja in sončničnega olja lahko kremo za obraz z retinolom uporabljamo tudi, kot 24-urno kremo. Retinol, ki ga uporabljajo v Klapp Cosmetics, je izjemno učinkovit in skupaj s pravimi sestavinami tvori uravnoteženo nego za vse vrste kože. A CLASSIC Eye care cream je nega proti staranju za okoli oči z vitamini A in E v obliki priročne kreme. Retinol, ki ga vsebuje krema proti staranju, pomirja in obnavlja občutljiv predel okoli oči, preprečuje prezgodnje staranje kože, ki ga povzroča UV svetloba. Krema z retinolom in njen kompleks učinkovin iz visokokakovostnih rastlinskih olj ter vitamina A in E spodbuja regeneracijo kože, zmanjšuje rdečico in srbenje ter zagotavlja koži vlago.

Pustite komentar

Prosimo, upoštevajte, da je treba komentarje odobriti, preden so objavljeni.

Košarica

Vsa razpoložljiva zaloga je v košarici

Vaša košarica je trenutno prazna.