Vlažilna krema z aloe vero za ustrezno hidratacijo kože

Vlažilna krema z aloe vero za ustrezno hidratacijo kože

Zakaj se aloe vera uporablja v kozmetiki?

Aloe vera je ena najbolj raziskanih rastlin po vsem svetu. Skorajda ni rastline, ki bi lahko prikazala tako veliko raznolikost znanstveno dokazanih učinkovin. Pravzaprav je ena najbolj učinkovitih sestavin naravne lepote. Zaradi svojih protivnetnih lastnosti je tudi koristna sestavina za boj proti aknam in drugim neravnovesjem na koži. Rastlina vsebuje antioksidante ter vitamin A, C, B in E, ki naj bi učvrstil in hidriral kožo ter izboljšal njeno elastičnost z redno uporabo. Kot naravni vlažilec prinaša kisik v kožo, pomaga zadržati vodo na površini kože in jo krepi od znotraj. Koži prinaša dragocena hranila, ki ji pomagajo ohraniti ravnovesje, se upirati agresijam iz okolja in boriti proti staranju.

Rastlina je zelo prijazna do kože in ima majhno tveganje za alergije, občutljivost ali kožne reakcije. Zaradi podobe naravnega izdelka, osvežujočih in pomirjujočih učinkov na kožo se zdi, da je aloe vera vseprisotna sestavina v kozmetiki, kot je na primer aloe vera krema. Pogosto jo najdemo v izdelkih po sončenju ter v negi obraza (krema za obraz aloe vera), las in telesa (aloe vera krema za telo). Kožo naredi mehkejšo, bolj prožno, odstranjuje odmrle delce kože, zmanjšuje maščobne obloge, tonus in vitalnost kože.

Učinkovina acemanan vpliva na večjo tvorbo kolagena in preprečuje gube, tirozinaza pa preprečuje pojavljanje pigmentnih madežev na koži. Številne sestavine v aloji pospešijo kožno cirkulacijo, oksigenacijo, kožo razstrupljajo in jo regenerirajo. Aloja je izredno koristna tudi pri aknah in preprečevanju nastanka brazgotin.

 

Katere vrste aloe vere se uporabljajo za kozmetiko?

Na svetu je več kot 400 vrst aloe z različnimi lastnostmi in zdravilnimi lastnostmi. Najbolj znani vrsti sta Aloe Barbadensis Miller in Aloe Arborescens.

Aloe Barbadensis Miller je zdravilna rastlina z več kot 240 aktivnimi snovmi. Aloe veri se pripisujejo imena kot so čudežna rastlina, rastlina nesmrtnosti, lilija nesmrtnosti…Te imena si je rastlina Aloe vera prislužila prav zaradi svojih zdravilnih snovi in vpliva snovi na našo kožo. Aloe Barbadensis Miller (aloe vera ali »prava aloja«) je najpogostejša vrsta aloe vere. Zdravilne in lepotne lastnosti te vrste aloe vere so večje od katere koli druge sorte, zato je najbolj razširjena, znana in uporabljena za kožna stanja.

Aloe Arborescens uporabljajo za medicinske namene in je namenjena predvsem notranji uporabi. Učinki, ki jih prinese uživanje Aloe Arborescens je krepitev imunskega sistema, razstrupljanje telesa, pospeševanje metabolizma, zmanjševanje vnetja, uničevanje virusov in bakterij.

Učinkovitost posamezne aloe vere je odvisna od sorte (vrsta aloe vera ima več sort oziroma kultivarjev), nahajališča, podnebja oziroma vremenskih razmer ter starosti rastline. Hkrati aloe vero najdemo v različnih oblikah, kot je gel (najpogostejša oblika v sredici rastline), sok, prah, maslo in olje.

 

Katera aloe vera je v KLAPP kozmetiki in katere sestavine so dobra kombinacija z aloe vero?

KLAPP produkt SKIN NATURAL Aloe vera gel vsebuje aktivno sestavino Aloe vero Barbadensis, dodatno stimulira sintezo kolagena in ščiti kožo pred prezgodnjim staranjem, ki ga povzročajo UV žarki. Visoko koncentriran vlažilni gel za nego kože je nepogrešljiv del vsakodnevnega programa za nego kože, saj krepi strukturo kože, oskrbuje občutljivo in suho kožo z vlago ter kožo hkrati ščiti pred nastankom nepravilnosti in jo pomiri.

Drugi KLAPP produkt SKIN NATURAL Aloe vera cream prav tako vsebuje aktivno sestavino Aloe vero Barbadensis. Aloe vera krema za obraz z visoko koncentriranimi sestavinami pomirja kožo in jo intenzivno vlaži. Vlažilna krema je primerna za vse starostne skupine in predvsem za kožo, kjer je prisoten občutek napetosti in suhosti ter pordelost in srbenje. Hkrati krema z aloe vero vsebuje kolagen, ki podpira obnovo kožnih celic in skupaj z aloe vero učinkuje proti staranju.

Hkrati KLAPP v aloe vera liniji ponuja produkt MASK.LAB Aloe vera moisturizing mask, ki omogoča efektivno nego v 3 korakih. Prvi korak je vlažilni koncentrat z vitaminom E, kateri kožo oskrbi z intenzivno vlago in jo pripravi na naslednje korake.  Drugi korak je Aloe vera vlažilna maska v robčku oziroma »sheet mask«, kateri nudi prijeten vlažilni in osvežujoč občutek skozi sprostitev kože. Fitomucin pridobljeni iz japonske korenine Yam, ki je znan tudi kot "polževa sluz" na rastlinski osnovi, učinkovito veže vlago v kožo in tvori naravno vlažilno pregrado ter s tem omogoči dolgotrajni rezultat - mehka in navlažena koža. Lotusov koren izboljša elastičnost in poveča vlažnost kože. Izvleček krompirja, bogat z vitaminom C, pa podpira proces vlaženja in kožo krepi. Tretji korak je zaključna nega v obliki  kreme, katera z lahko teksturo kožo osveži in ji da žarečo polt.

 

Katere kombinacije aloe vere in drugih sestavin v kozmetiki so učinkovite?

Kokosovo olje je najboljši naravni vir nasičenih maščob, ki so bistvenega pomena za ohranjanje zdravja kože. Združen z aloe vero postane izjemno hidratanten. Nekatere glavne koristi gela aloe vere s kokosovim oljem na koži so vlaženje kože, protivnetne lastnosti (akne), nega sončnih opeklin, odstranitev odmrlih celih in pomladitev kožnih celic.

Vitamin E v kombinaciji z aloe vero omogoča gladko kožo. Aloe vera gel in vitamin E lahko zmanjšata ne le vnetje in rdečico na koži, ampak tudi pomagata preprečiti nastanek podočnjakov ter hidratira kožo.

Vitamin C in aloe vero je potrebno uporabljati ob različnih urah dneva. To je lahko koristno za zelo občutljivo kožo, saj oba izdelka vsebujeta vitamin C (njihova kombinacija pa lahko povzroči draženje kože).

Hialurosnka kislina v kombinaciji z aloe vero še posebej čudežno učinkujeta na kožo in jo naredita bleščečo, hidrirano in pomlajeno, saj je njuno delovanje v kombinaciji izredno blagodejno. Zdravilno in vlažilno delovanje aloe vere, skupaj s pomlajevalnim učinkom hialurona ji zagotavlja kar najboljšo nego. Obe sestavini sta že od prej prisotni v kozmetični industriji, njun spoj pa najodličnejše hidrira kožo, in to prav zaradi učinkovite fuzije.

Pustite komentar

Prosimo, upoštevajte, da je treba komentarje odobriti, preden so objavljeni.

Košarica

Vsa razpoložljiva zaloga je v košarici

Vaša košarica je trenutno prazna.