POLITIKA VRAČANJA IZDELKOV

POLITIKA VRAČANJA IZDELKOV

  1. Pravica prodajalca do odstopa od pogodbe

Prodajalec lahko odstopi od kupoprodajne pogodbe, sklenjene s kupcem, v primeru, da se naročeni izdelek ne izdeluje ali dobavlja več, kot tudi v primeru očitne napake pri spletno določeni ceni izdelka (tj. očitno drugačna cena, kot je običajna za takšen tip/vrsto izdelka).

Prodajalec ima pravico odstopiti od pogodbe v kolikor Kupec ne izvede plačila z brezgotovinskim nakazilom v enem delovnem dnevu od datuma podaje naročila oziroma sklenitve kupoprodajne pogodbe.

 

  1. Sporazumno prenehanje kupoprodajne pogodbe

Tako prodajalec, kot kupec lahko, kadar koli od trenutka sklenitve pogodbe, do trenutka odpošiljanja izdelka s strani prodajalca, predlagata sporazumno prenehanje kupoprodajne pogodbe. Slednja preneha veljati v trenutku, ko druga stranka pisno potrdi podani pisni predlog za sporazumno prenehanje kupoprodajne pogodbe.

 

  1. Zakonska pravica do odstopa od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec, ki sklepa pogodbo kot potrošnik, do odstopa od kupoprodajne pogodbe in sicer v roku 14 dni od dneva prevzema izdelka oziroma dostave, brez navedbe razloga za svojo odločitev.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec najpozneje 14 dni od prevzema blaga posredovati pisno obvestilo prodajalcu in sicer s priporočeno poštno pošiljko na naslov Bird cosmetics, distribucija kozmetike, Časlav Lazić s.p., Podpeška cesta 151, 1351 Brezovica pri Ljubljani ali na elektronski naslov distribucija@birdcosmetics.si.

 

Učinki odstopa od pogodbe

Ko kupec odstopi od pogodbe bo prodajalec, brez nepotrebnega odlašanja, v vsakem primeru pa v 14 dneh od dneva, ko je bil obveščen o odločitvi kupca, vrnil vsa plačila, ki jih je prejel od kupca. Takšno vračilo bo prodajalec izvedel z uporabo istega načina plačila, kot ga je uporabil kupec za prvotno transakcijo. V nobenem primeru kupec zaradi takšnega vračila ne bo trpel nobenih stroškov.

Ne glede na navedeno pa ima prodajalec pravico zadržati vračilo plačila, dokler izdelka ne prejme nazaj, ali dokler kupec ne predloži pisnega dokazila, da je izdelek poslal nazaj na prodajalčev naslov, ali dokler kupec ne sporoči, da je izdelek vrnil po kurirju, dostavni službi.

 

Skladno z določbo 43.d člena ZVPot nosi kupec, pri odstopu od kupoprodajne pogodbe, stroške, ki so povezani z vračilom izdelka.

 

Vrnjeni izdelek ne sme kazati znakov uporabe, ne sme biti poškodovano in mora biti celovito (vključno z embalažo). Kupec je odgovoren za katero koli zmanjšano vrednost izdelka, do katerega je prišlo zaradi ravnanja z izdelkom v nasprotju z zahtevanim ravnanjem, glede na njegov značaj in lastnosti.

 

Kupec mora izdelek, skupaj z dobavnico poslati prodajalcu na naslov Bird cosmetics, distribucija kozmetike, Podpeška cesta 151, 1351 Brezovica pri Ljubljani.

Košarica

Vsa razpoložljiva zaloga je v košarici

Vaša košarica je trenutno prazna.