POSTOPEK SKLENITVE KUPOPRODAJNE POGODBE - NAROČILO

POSTOPEK SKLENITVE KUPOPRODAJNE POGODBE - NAROČILO

1. Prodajalec z umestitvijo posameznih izdelkov v spletni trgovini poda povabilo k oddaji ponudbe oziroma predlog za sklenitev kupoprodajne pogodbe, ki se šteje za sklenjeno  v trenutku oddaje naročila s strani kupca, s klikom na povezavo »dokončaj naročilo« ali »plačaj zdaj«.

 

2. Izdelki v spletni trgovini so ustrezno označeni z imenom, praviloma je prikazano z besednim opisom, ki vsebuje podatke o uporabljenih materialih ali drugih značilnosti izdelka; če je izdelek pakiran v različnih količinah (npr. 30ml ali 50ml) ali različnih lastnosti glede na uporabo (npr. prilagojen za poseben tip kože), lahko kupec izbere količino ali vrsto izdelka, preden izdelek naloži v »dadaj v košarico« ali kupi z povezavo »kupite zdaj«.

 

3. Kupec izbere izdelek, upoštevajoč vse parametre pri izdelku, in doda izdelek v košarico s klikom na gumb »dodaj v košarico«. V okviru postopka naročanja izdelkov se kupec lahko vrača na posamezne korake nakupa zaradi dodajanja izdelkov, pregledovanja in morebitnih popravkov napak v naročilu.

4. Dokler kupec ne zaključi postopka naročanja s klikom na povezavo »dokončaj naročilo« ali »plačaj zdaj«, s čimer naročilo postane zavezujoče, lahko kupec v katerikoli fazi naročanja izdelkov naročanja prekliče, s prekinitvijo zgoraj opisanih korakov, ki vodijo do naročila izdelkov in zapusti spletno stran.

5. Po odpošiljanju zavezujočega naročila, s klikom na gumb »oddaj naročilo« ali »plačaj zdaj«, prejme kupec na svoj e-naslov, ki ga je navedel v naročilu, potrditev naročila, ki bo vsebovalo številko naročila in povzetek podatkov o informacijah o uporabniku (naslov za dostavo, naslov za pošiljanje računa, način pošiljanja in način plačila).

6. V zvezi s posameznim naročilom izdelkov lahko prodajalec pokliče kupca na telefonsko številko, če jo kupec navede pri vnosu naročila in sicer v zadevah, povezanih z izpolnitvijo kupoprodajne pogodbe.

Kupoprodajna pogodba se torej sklene preko spletne trgovine, z uporabo sredstev za komuniciranje na daljavo.

7. Naročilo kupca se po potrditvi naročila arhivira kot sklenjena kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem za namen izpolnitve in evidenc ter je kupcu na razpolago po prijavi v njegov uporabniški račun. Kupec lahko prekliče naročilo oziroma prekliče svoj predlog za sklenitev kupoprodajne pogodbe brez kakršnihkoli sankcij, vse do trenutka odpošiljanja blaga. Kupec mora preklic naročila prodajalcu sporočiti po e-pošti.

Prav tako je spreminjanje naročila in popravljanje morebitnih napak mogoče do trenutka izročitve izdelkov za odpremo.

 

RAZPOLOŽLJIVOST IZDELKOV

Vsa naročila izdelkov so odvisna od njihove razpoložljivosti. V primeru težav v zvezi z dobavo izdelkov ali odsotnostjo zaloge za posamezni izdelek, vas bo prodajalec o tem ustrezno in pravočasno obvestil.

Prodajalec si pridržuje pravico, da s spletne trgovine kadarkoli odstrani kateri koli izdelek ter odstrani ali spremeni katero koli vsebino. Vsled te pravice prodajalec ne nosi nobene odgovornosti do kupca ali katere koli tretje osebe.

 

Prodajalec sprejema zavezo v najkrajšem času obdelati vsa naročila, razen v primeru izjemnih okoliščin (npr. Naročila, prejeta v določenem času izčrpajo razpoložljivost blaga na zalogi), ki prodajalca prisilijo k zavrnitvi obdelave naročila. V tovrstnih primerih prodajalec kupca nemudoma o tovrstni okoliščini ustrezno in pravočasno obvesti ter v posledici ne nosi nikakršne odgovornosti do kupca.

 

CENA

Cena izdelka je takšna, kot je v vsakem trenutku določena na spletni strani birdcosmetics.si, razen v primeru očitne napake.  Čeprav si prodajalec na vse načine prizadeva zagotoviti, da so cene, prikazane na spletni strani pravilne, lahko pride do napake.

 

Če prodajalec odkrije napako v ceni katerega koli izdelka, ki ga je kupec naročil, bo o tem kupca obvestil, z njim stopil v stik v najkrajšem možnem času, pojasnil napako, predstavil pravilno ceno in kupcu zagotovil možnost, da naročilo potrdi ali odpove. Če prodajalec s kupcem ne more stopiti v stik, naročila ne bo obdelal, temveč se bo naročilo smatralo za odpovedano in vsi morebiti plačani zneski bodo kupcu vrnjeni.

 

Če kupec opazi katero koli nepravilno ceno izdelka, če je napaka v ceni očitna in jasna ter lahko kupec ceno prepozna kot nepravilno, je dolžan o tem prodajalca obvestiti.

 

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih in vključujejo DDV, ne vključujejo pa stroškov dostave (4,18 EUR za nakup do 29,99 EUR, brezplačna dostava za nakup 30,00 EUR ali več), ki so dodani skupni ceni v zadnjem koraku izvedbe nakupa.

 

Cena, navedena pri posameznem izdelku, velja v trenutku oddaje naročila in je zavezujoča za prodajalca in kupca. Cena ne bo spremenjena niti v primeru, če prodajalec naknadno prilagodi višino cene izdelka ali izvede akcijo z znižanjem cene izdelka.

 

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene izdelkov, ki je v prodajni ponudbi spletne trgovine in izvajanja reklamnih akcij z znižano ceno, vse v skladu z veljavnimi pravnimi predpisi.

 

NAČINI PLAČILA

Prodajalec omogoča kupcu naslednje načine plačila:

 

*po povzetju

Po izbiri opcije »plačilo po povzetju« in oddaji naročila bo kupec na elektronski naslov prejel potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupec plača kupnino za naročeni izdelek dostavljavcu ob prevzemu, v gotovini ali s plačilno kartico.

 

*s kreditno kartico

Po izbiri opcije plačila »kreditna kartica« in oddaji naročila bo kupec na elektronski naslov prejel potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek kupec plača tako, da vpiše potrebne podatke o kreditni kartici, katero bo prodajalec bremenil za znesek nakupa. V primeru plačila s kreditno kartico, mora biti plačnik (podatki v profilu uporabnika) ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice. V primeru plačila s kreditno kartico, po oddaji naročila, ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila.

 

 

Prodajalec kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. Kupec izrecno dovoljuje, da prodajalec račun izda v elektronski obliki. Vendar pa lahko kupec, brez oklevanja pošlje zahtevo prodajalcu, da želi prejeti papirnati izvod računa; v tem primeru bo prodajalec račun izdal v papirju in ga poslal na naslov kupca.

 

DARILNI BON

Darilni bon je darilna kartica, ki ga prodajalec, proti plačilu, pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki, praviloma naslednji dan, po izvedenem plačilu kupca. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko). Prodajalec ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup preko spletne trgovine birdcosmetics.si.

 

Darilni bon je mogoče kupiti v spletni trgovini; zanj veljajo enaka določila splošnih pogojev poslovanja, kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od njegove izdaje, razen v primeru, ko je na bonu označeno drugače. V primeru, da darilni bon  potrebujete nemudoma se za pomoč lahko obrnete na elektronski naslov distribucija@birdcosmetics.si.

 

Menjava darilnega bona za gotovino ni mogoča. Bon je unovčljiv le enkratno in v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti darilnega bona.

 

Navodila za uporabo darilnega bona:

Kupec izbere izdelke, ki jih želi kupiti in jih doda v košarico. V spletni blagajni nato kupec v polje »darilni bon« vpiše 8 mestno kodo darilne kartice in klikne »uporabi darilni bon«. Vrednost darilnega bona se kupcu odšteje od končnega zneska, navedenega za plačilo.

 

KODE ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Birdcosmetics.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda za popust prinaša različne ugodnosti, v vsebini, kot so vsakokrat navedene.

Vsaka koda za popust je časovno omejena ter jo je potrebno uporabiti v vsakokrat določenem časovnem roku, sicer je neveljavna.

 

Uporaba kode za popust

Kupec izbere izdelke, ki jih želi kupiti in jih doda v košarico. V spletni blagajni v polje »promocijska koda« vpiše kodo za popust in zaključi nakup, pri čemer se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene naročila kupca. Ostane znesek za plačilo, katerega je potrebno poravnati.

Za posamezni nakup je mogoče uveljaviti le eno kodo za popust.

Košarica

Vsa razpoložljiva zaloga je v košarici

Vaša košarica je trenutno prazna.