VARNOST POSLOVANJA IN PRAVNA NAČELA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Birdcosmetics.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o obligacijskih razmerjih, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Uredbo GDPR, Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

Upravitelj si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev, delnih ali v celoti, brez kakršnekoli najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

 

NAŠI PODATKI

S spletno trgovino Birdcosmetics.si upravlja Bird cosmetic, distribucija kozmetike, Časlav Lazić s.p., Podpeška cesta 151, 1351 Brezovica pri Ljubljani matična številka: 8625425000, davčna številka: 14356562, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja, torej prodaje izdelkov preko te spletne strani (v nadaljevanju: prodajalec).

Prodajalec je dosegljiv na kontaktnem elektronskem naslovu: distribucija@birdcosmetics.si ter na telefonski številki: 069 755 525.

 

VAŠI PODATKI

Informacije ali osebni podatki, ki nam jih posredujete ob uporabi te spletne trgovine, se obdelujejo v skladu s Politiko varstva podatkov. Pri uporabi te spletne strani in spletne trgovine potrjujete, da so vse informacije in podatki, ki jih boste podali, resnični in ustrezajo dejanskemu stanju.

V kolikor kupec, pri oddaji naročila ne posreduje vseh podatkov, ki jih prodajalec potrebuje, kupec ne more oddati naročila.

Pri oddaji naročila v tej spletni trgovini kupec potrjuje, da je star 18 let ali več in ima po zakonu pravico sklepati pogodbo.

 

 

VARNOST POSLOVANJA IN PRAVNA NAČELA

Upravitelj te spletne trgovine uporablja ustrezna tehnološka in programska orodja za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil. Spletna trgovina je zaščitena s SSL certifikatom (kriptografski protokol). Slednji omogoča varno komunikacijo na medmrežju, primeroma pri brskanju po spletu in med e-poštnim komuniciranjem, kjer se pojavlja potreba po prenosu podatkov zaupne narave (npr. Osebni podatki in številke kreditnih kartic). Za varno obdelavo plačila s plačilnimi in kreditnimi karticami upravitelj spletne strani uporablja »Stripe« (več na: https://stripe.com/en-si/guides/strong-customer-authentication), ki ustreza najnovejšim varnostnim pravilom in pogojem za varno poslovanje na spletu.

 

Prodajalec spoštuje:

-načelo zakonitosti in poštenosti pri upravljanju spletne strani in prodaji izdelkov,

-načelo jasnosti in s temi pogoji poslovanja jasno in razumljivo obvešča kupce o njihovih pravicah,

-načelo sorazmernosti pri obdelavi osebnih podatkov, pri čemer obdeluje le tiste, ki so po obsegu primerni glede na namene, za katere se zbirajo in po potrebi nadalje obdelujejo,

- in ravna v skladu z dobrimi poslovnimi običaji in pri izpolnjevanju svojih obveznosti upošteva skrbnost dobrega strokovnjaka.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku spletne trgovine vselej na voljo:

*podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter številka registra, kjer je s.p. vpisan),

*kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem,

*informacije o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,

*informacije o dostopnosti izdelkov iz ponudbe spletne trgovine,

*način in pogoji dostave izdelkov, vključno s stroški ter rokom dostave,

*informacije o načinu plačila,

*časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od ponudbe,

*informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika,

*informacije v zvezi s pritožbenim postopkom.

Košarica

Vsa razpoložljiva zaloga je v košarici

Vaša košarica je trenutno prazna.