Pomen zaščite kože pred soncem

Pomen zaščite kože pred soncem

ZAŠČITA PRED SONCEM IMA VELIK POMEN

Zaščita pred soncem je besedna zveza, ki je v zadnjih nekaj letih spremenila svojo težo in pomen. Če je še nekaj let nazaj veljalo, da izdelke za sončenje uporabljamo le na morju, je v zadnjih letih postala vsakodnevna stalnica v marsikateri negi obraza tudi krema za sončenje. In tako je prav.

Kje lahko najdemo vzroke za to, da so kreme za sončenje za obraz postale naše stalnice?

Zakaj se sploh moramo ščititi pred soncem in kaj nas najbolj ogroža? Sonce je življenje. Ima pozitiven vpliv na našo psiho in hkrati poskrbi za proizvajanje vitamina D, kateri je odgovoren za naš imunski sistem. Hkrati pa sonce oddaja tudi UVA in UVB žarke, ki imajo negativne posledice na našo kožo.

UVA na kratko pomeni A kot aging (staranje), UVB pa B kot burning (opekline). Če smo se v preteklosti s kremami za sončenje borili proti opeklinam, se v današnjem času z zaščito pred soncem borimo v prvotnem pomenu proti staranju. UVA žarki namreč povzročajo staranje naše kože ter pigmentne madeže, ki jih z leti opažamo na koži. Zato je prvotnega pomena zaščita. Pred soncem se nam ni potrebno skrivati, le poskrbeti moramo, da v našem vsakdanu uporabljamo dnevno zaščitno kremo. Za sončenje pa uporabljamo še višje zaščitne faktorje.

V ta namen je Klapp razvil linijo Immun Sun, ki ponuja kreme za sončenje za različne namene in različne višine zaščitnih faktorjev. Krema za sončenje za obraz v različici SPF 30 in SPF 50, krema za sončenje za telo v različici kreme in spreja. Prav tako je razvil posebno kremo za sončenje za obraz, ki je obarvana in z visoko zaščito pred soncem SPF 50. Linije vsebujejo tako kemične kot mineralne filtre za zaščito. Pred soncem se vam tako ni potrebno skrivati, le poskrbite za kremo za sončenje, ki vam bo nudila dovolj dobro zaščito. 

Pomembno je, da kreme za sončenje za obraz vključujemo v našo vsakodnevno nego kože. Po sončenju pa poskrbimo za regeneracijo.

Tudi nega kože po sončenju je pomembna

Čeprav naredimo vse za zaščito pred soncem, pa je izjemnega pomena tudi nega kože po sončenju. Kožo primerno hidriramo in nahranimo z izdelki za naš tip kože.  Večkrat si privoščimo razvajanje v obliki maske, ki bo našo kožo osvežila in z dodanimi sestavinami tudi regenerirala.

Torej, kreme za sončenje niso le za 14 dnevni dopust, temveč jih moramo vzeti kot našo stalnico in vsako drugo kremo. Za sončenje za obraz uporabljamo v poletnem času višje faktorje, v hladnejših mesecih, pa lahko uporabimo malce nižje. Pomembno pa je, da se zavedamo, da se je potrebno ščititi tudi v notranjih prostorih.

Saj veste, eno kožo imamo in v njej živimo vso življenje. Ohranimo jo lepo in poskrbimo zanjo.

Pustite komentar

Prosimo, upoštevajte, da je treba komentarje odobriti, preden so objavljeni.

Košarica

Vsa razpoložljiva zaloga je v košarici

Vaša košarica je trenutno prazna.